Deze website maakt gebruik van cookies

 • Toetsen-bord.nl

  Voor alle informatie over toetsenborden

 • toetsen-bord.nl

  Alle leuke weetjes!

Wat is een gaming toetsenbord?

Een gaming toetsenbord is een toetsenbord wat bedoeld is voor het spelen van games op een computer. De meest gebruikte toetsen voor het spelen van games zijn vaak de toetsen W, A, S en D. Dit wordt ook wel WASD combinatie genoemd.
Voordelen gaming toetsenborden
Een gaming toetsenbord heeft veel voordelen ten opzichte van een standaard toetsenbord.
Kleinere afmeting toetsenbord. Een kleinere toetsenbord zorgt er voor dat u optimaal kunt gamen terwijl u achterover zit in uw bureaustoel.
Gebruiksvriendelijk uiterlijk. Tegenwoordig zijn de nieuwe gaming toetsenborden zeer eenvoudig gemaakt om zo gemakkelijk te kunnen gamen. Het zorgt ervoor dat de hand minder vermoeid raakt en er minder kans is op een handblessure.
Meer beschikbare mogelijkheden. Bij de gaming toetsenborden zetten ze bestaande knoppen extra in om er zo voor te zorgen dat u makkelijker met u hand bij de toetsen zonder dat u de hele hand of vingers moet verplaatsen. Sommige gaming toetsenborden hebben het dubbele aantal knoppen op hun toetsenbord ingebouwt. Vaak zijn dit soorten gaming toetsenbord ook wat duurder.
Extra’s. Op de toetsenbord zitten nu bijvoorbeeld USB-poorten, headset of oor plug-ins, sneltoetsen en volumeregeling.

Merken gaming toetsenborden

Er zijn verschillende soorten merken gaming toetsenborden. Zo heeft u bijvoorbeeld de merken Sharkoon, Razer en MSI. Logitech zou ook nog in dit rijtje kunnen worden opgenoemd, maar vaak zijn dit ook standaard toetsenborden.

Razer

Razer is een Amerikaans computer hardware bedrijf speciaal gemaakt voor PC gaming. Razer is opgericht in 2005 door Min-Lang Tan en Robert Krakoff. Het hoofdkantoor van Razer is gevestigd in San Francisco, Verenigde Staten. Razer ontwikkelt zich vooral op PC gaming, gaming laptops, hardware componenten (Zoals een toetsenbord) en accessoires. Razer is een van de best verkochte gaming toetsenborden in de wereld. Bij Razer heeft u de mogelijkheid om verschillende soorten toetsenborden aan te schaffen met bijvoorbeeld een kleurencombinatie en bepaalde soorten functies. Zo heeft u bijvoorbeeld de volgende gaming toetsenborden.

 • Razer Blackwidow Chroma V2
 • Razer Blackwidow X Chroma
 • Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma
 • Razer Blackwidow X Tournament Edition Chroma
 • Razer Blackwidow Ultimate
 • Razer Blackwidow X Ultimate
 • Razer Blackwidow X Tournament Edition.

Zo kunt u zien dat er velen variaties zijn om een gaming toetsenbord te kopen. Het grootste verschil zit hem in de afmetingen. Hier uit kunt u opmaken welke afmeting het beste voor u is.

MSI

MSI (Afkorting voor Micro-Star International) is een IT-bedrijf waar PC, laptops, hardware componenten, servers en randapparatuur wordt gemaakt. Het bedrijf is opgericht op 4 augustus 1986 door 5 oprichters, namelijk Huang Jinqing, Lin Wentong, Yu Xian’neng, Lu Qilong en Hsu Xiang. MSI draait jaarlijks een omzet van $2.7 miljard (omgerekend is dat ongeveer €2.4 miljard). Het hoofdkantoor van Micro Star International bevindt zich in New Taipei City, Taiwan. Uiteindelijk is MSI later nog uitgebreid naar China. MSI biedt wereldwijd garantie aan iedereen. Verder heeft MSI ook allerlei soorten gaming toetsenborden in bepaalde kleuren en maten. Zo heeft u bijvoorbeeld de volgende toetsenborden.

De derde generatie van de Apple Wireless Keyboard is uitgebracht in oktober 2009 en is de A1314 MC184LL. De derde generatie van de Apple Wireless Keyboard gebruikt nu nog maar 2 AA-batterijen in plaats van drie. Verder heeft u bij deze generatie de minimum versie van MAC 10.5.8 nodig.

 • MSI GK-601
 • Interceptor DS4200
 • CK Series
 • Interceptor DS4100 Gaming Keyboard
 • GK-701 Mechanical Gaming Keyboard