Deze website maakt gebruik van cookies

  • Toetsen-bord.nl

    Voor alle informatie over toetsenborden

  • toetsen-bord.nl

    Alle leuke weetjes!

Waar moet u op letten?

Als u een toetsenbord gaat kopen moet u letten op de enorm veel dingen. U moet bijvoorbeeld er op letten of de toetsenbord een draadloze of een bedraden toetsenbord is. Verder is het nog van belang of het een toetsenbord is wat goed aangeschreven staat, het merk kwaliteit levert en als laatste voor een betaalbare prijs te koop is.

Bedrading of draadloos?

Over het algemeen is een draadloos toetsenbord in vergelijking met een bedraden toetsenbord ietsjes duurder. Bij een draadloos toetsenbord werd er eerst gewerkt met batterijen in het toetsenbord, daarna is dit overgegaan op een bluetooth verbinding. Bij een bedraden toetsenbord zijn er verschillende soorten aansluitingen en deze is relatief goedkoper op de markt. Bij een van de eerste PC’s werden er DIN-connectors gebruikt. Een DIN-connector is een vijf pins stekker die ook werd gebruikt voor bijvoorbeeld stereo’s. Verder zijn er nog de USB-aansluitingen en een PS/2 aansluiting. Dit zijn op dit moment nog de gebruikelijke draden, al valt wel te vertellen dat de PS/2 bedrading wel steeds minder wordt en alles over gaat op USB.

Kwaliteit en prijs

Toetsenborden zijn zeer gevarieerd in hun prijs. Zo kost een toetsenbord tussen de €10 en €200. Het grote verschil is dat de gaming toetsenbord vaak een hogere prijs hebben dan de standaard toetsenborden die er zijn. Verder is er nog een verschil dat gaming toetsenbord merken als Razer en MSI nog allerlei designs en meerder functies heeft dan een standaard toetsenbord om zo het gamen aangenamer te maken. Vaak betaal je bij gaming toetsenborden ook voor het merk en een enorm goede kwaliteit.

Mogelijke verdwijning Azerty-toetsenbord?

In Frankrijk schijnt er een zoektocht gestart te zijn naar een vervangende versie voor het Azerty-toetsenbord. Vele Fransen hebben geklaagt dat er een aantal letters ontbreken die veel in de Franse taal gebruikt wordt zoals de ‘oe’ samengevoegd en de ‘ae’ samengevoegd. Verder is er nog een groot nadeel dat de mensen hun accenten in hun naam niet kunnen gebruiken als ze het in hoofdletters willen typen. In Frankrijk hebben ze nu twee oplossingen klaar staan. Een daarvan is dat er een toetsenbord met Azerty blijft en dat daarop dan de oe en de ae bijkomen of om hoofdletters accenten te geven en bijvoorbeel een komma of punt te typen zonder dat u de shift-toets hoeft te gebruiken.

Mechanische Toetsenborden vergelijken

Een mechanisch toetsenbord is een heel ander soort toetsenbord. Een voorbeeld hiervan is dat een mechanische gaming toetsenbord zeer eenvoudige key caps kan verwijderen en vervangen. Er zijn verschillende soorten toetsenborden. Hier hebben wij voor u een aantal mechanische gaming toetsenborden op rij gezet. Dit is eigenlijk een vergelijkingstest zodat wij kunnen laten zien welke een van de betere is en welke minder kwaliteit levert aan de klant. Op nummer 1 staat de G710+ Mechanical Gaming Keyboard van Logitech. Dit toetsenbord is veruit het beste. Op nummer 2 staat de Vengeance K95 van Corsair. Deze is op plek 2 gezet vanwege de mindere software die dit toetsenbord heeft. Op nummer 3 staat de TT esports Meka G-Unit. Dit mechanische toetsenbord ziet er eigenlijk standaard en gemakkelijk uit. Verder presteert dit toetsenbord prima bij de gebruikers.